La gestió directa dels menjadors escolars per part de les AMPAs està en perill

Benvolgudes famílies,

 

La gestió directa dels menjadors escolars per part de les AMPAs està en perill.

 

A la darrera Assemblea ja es va començar a alertar que alguns Consells Comarcals no estan renovant els convenis de gestió de menjadors.  En el nostre cas, tenim conveni amb el Consell Comarcal del Gironès des de 2014 i fins el juny del 2018, tot i que aquest curs ja no vàrem rebre la notificació anual per continuar la gestió.

 

Com nosaltres, som moltes les escoles del Gironès que es troben en la mateixa situació, amb convenis caducats o a punt de caducar, i sense tenir encara un posicionament clar sobre la qüestió per part del Consell Comarcal del Gironès o el Departament d’Ensenyament de cares al curs vinent.  Arran de la situació d’incertesa fa unes setmanes es va crear la Coordinadora d’AMPAs del Gironès en la que la nostra escola està participant activament.  L’objectiu d’aquesta coordinadora és  compartir informacions, organitzar-nos i fer accions conjuntes per tal de d’aconseguir mantenir la gestió del servei de menjador en mans de les AMPAs.

 

Des de l’Administració argumenten la possible pèrdua de la gestió per l’entrada en vigor de la nova llei de contractació pública, que no permetria la gestió directa del servei per part de les AMPAs, però el grup d’experts jurídics que està analitzant el tema dins la Coordinadora d’AMPAs  no veuen que hi hagi incompatibilitat. D’altra banda, a hores d’ara no tenim cap informe jurídic des del Departament d’Ensenyament o Consell Comarcal del Gironès que avali els motius pels quals les AMPAs no podem continuar amb la gestió del servei menjador.

 

La pèrdua de la gestió del menjador per part de les AMPAs significaria anar a concurs públic on les grans empreses sempre són les més beneficiades ja que es prima el preu per sobre de la qualitat, alhora que es perd la capacitat de decisió sobre l’alimentació i el tipus de projecte pedagògic que volem per als nostres fills i filles dins la franja horària del servei de menjador.

 

Des de les AMPAs tenim la intenció de lluitar per mantenir la gestió d’un servei que considerem bàsic i essencial per als nostres fills i filles.  Per aquest motiu, i en resposta a la indefinició per part de les Administracions davant d’aquesta situació, hem convocat una *concentració* de suport a la gestió dels serveis de menjador per part de les AMPAs, el proper *dilluns 14 de maig, a les 17.30h a la Plaça del Vi*,  just abans del Ple Municipal on diversos grups polítics presentaran  i debatran una moció en suport al model actual i a la tasca de les associacions de pares i mares.

*DEGUT A LA CANCEL.LACIÓ DEL PLE D’AQUEST DILLUNS 14, LA CONCENTRACIÓ HA ESTAT TAMBÉ POSTPOSADA FINS AL PROPER PLE.

És important el suport de totes les famílies,  US HI ESPEREM!!

 

AMPA El Bosc de la Pabordia

 

menjador_mitjana

About The Author